Kā izvēlēties banku biznesam

Kas jāņem vērā, izvēloties banku biznesam?

Varat atlasīt vairākus galvenos parametrus.

  •  Uzticamība. Ir jāpārliecinās, ka bankai ir licence, un tā ir iekļauta noguldījumu apdrošināšanas sistēmā (SSV). Ja SSV dalībvalsts banka pārsprāgs, individuālie uzņēmēji un mazie uzņēmumi varēs atmaksāt naudu no saviem kontiem noteiktā apmērā. Gadījumos, kad biznesa apgrozījums ir lielāks, ir nepieciešams vai nu sadalīt naudas plūsmas dažādās finanšu organizācijās, vai tuvoties bankas izvēlei vēl rūpīgāk. Piemēram, jāņem vērā tā uzticamības reitings.
  •  Pakalpojumu komplekts. Šodien bankas ir gatavas kļūt par uzņēmēju un grāmatvedi, un IT konsultantu, un pat drošības dienestu, kas pārbaudīs darījumu partnerus. Bet nepiekrītu visiem uzreiz. Ir svarīgi rūpīgi novērtēt, kādi pakalpojumi jums patiešām būs vajadzīgi un kādos apstākļos tie tiek sniegti. Piemēram, jūs interesē banka, kas palīdz ar IP reģistrāciju bez ienākuma nodokļa.
  •  Pakalpojums. Ir vērts iepriekš apskatīt atsauksmes par bankas darbu un patstāvīgi pārbaudīt dažādus sakaru kanālus. Piemēram, pārbaudiet, cik ātri atbildēs uz jūsu jautājumu, izmantojot tālruņa līniju, čatā vietnē un bankas birojā. Ja jūs veicat uzņēmējdarbību vairākos reģionos ar dažādām laika zonām, Jums būs nepieciešams visu diennakti biznesa atbalsts.

Dažas bankas specializējas darbā ar mazajiem uzņēmumiem vai ar noteiktām nozarēm. Piemēram, piedāvā bezmaksas konta pakalpojumu uzņēmumiem ar nelielu apgrozījumu līdzekļu vai aizdevumiem īpašos apstākļos lauksaimniekiem. Ir vērts iepriekš noskaidrot, kuras bankas piedāvā jums piemērotas preferenču programmas, vai tās nodrošina aizdevumus ar valsts atbalstu un vai jūs varat paļauties uz to.

Kādus pakalpojumus bankas piedāvā uzņēmējiem?

Apsveriet visbiežāk banku piedāvājumus.

Biznesa konta apkalpošana

Parasti bankas neņem naudu par konta atvēršanu. Daži no tiem piedāvā arī bezmaksas rēķinu uzturēšanu, bet bieži vien tikai pirmajos mēnešos, un tad cena pieaug. Parasti tas ir atkarīgs no uzņēmuma lieluma.
Bet par pārskaitījumiem un komisijas maksājumiem vienmēr ir. Bieži vien bankas piedāvā pakešu tarifus: paketē ir iekļauta gan konta apkalpošana, gan darījumu skaits, un par katru darījumu, kas pārsniedz limitu, tiek ņemta atsevišķa summa.

Vairāki konti dažādām uzņēmuma vienībām vai dažādiem produktiem bieži vienkāršo grāmatvedības uzskaiti, un dažreiz ļauj ietaupīt, izmantojot optimālu tarifu izvēli.

Biznesa karte

Šāda karte ir saistīta ar biznesa kontu. Ar tās palīdzību jūs varat noguldīt un izņemt naudu bankomātos - šo iespēju sauc par "pašinkasāciju".

Parasti kartes apkalpošana ir iekļauta partijas cenā. Bet pat tad, ja tas tiek maksāts atsevišķi, tas bieži vien ir bez maksas, ievērojot noteiktus nosacījumus: piemēram, ja konta summa nav zemāka par noteikto robežu vai, gluži pretēji, konta apgrozījums pārsniedz kādu slieksni.

Maksājot par precēm un pakalpojumiem ar karti, bankas neņem procentus no operācijas summas un neierobežo maksājumu lielumu. Bet par "cashing" noteikt ierobežojumus un komisijas-no 0, 1%. Bet ir bankas, kas ļauj izņemt naudu bez maksas-gan savās, gan citu cilvēku bankomātos. Tāpēc iepriekš noskaidrojiet, kādus bankomātus Jūs varēsiet izmantot ar izdevīgiem nosacījumiem un vai tie ir ērti izvietoti.

Par skaidras naudas iemaksu uz kartes parasti tiek ņemts no 0,1%, bet bieži vien ir atļauts papildināt kontu no jebkuras bankas kartes ar minimālu (vai nulles) komisijas maksu.

Neaizmirstiet pieslēgt SMS vai push paziņojumus par karšu darījumiem, lai nekavējoties uzzinātu par darījumiem, kurus neesat veicis.

Tiešsaistes Grāmatvedība


Tas ir pakalpojums, kas var automātiski Veidot rēķinus un pārskata dokumentus, aprēķināt un pārskaitīt nodokļus, samaksāt algu darbiniekiem un veikt obligātos nodokļu, pensiju un sociālos maksājumus par tiem.

Daudzas bankas piedāvā tiešsaistes grāmatvedību saviem klientiem-uzņēmējiem bez maksas kā pakešu tarifu pieteikumu.
Dažas bankas piedāvā pakalpojumus Personīgo grāmatvedi, kas palīdz uzturēt uzskaiti, noformēt dokumentus un konsultē tiešsaistē vai pa tālruni par finanšu jautājumiem. Šis pakalpojums gandrīz vienmēr ir samaksāts, bet dažreiz tas ir izdevīgāk nekā pieņemt darbā savu speciālistu.

Iegūšana un tiešsaistes izrakstīšanās

Iegūšana ļauj pieņemt maksājumus no bankas kartēm. Ieguves maksa parasti ir 1-2% no čeku summas noteiktā laika periodā, visbiežāk mēnesī. Katra banka pati nosaka likmi-Tas ir atkarīgs no uzņēmuma apgrozījuma lieluma, darbības jomas un citiem faktoriem (var ņemt vērā pat uzņēmuma reputāciju). Tāpēc labāk ir iepriekš precizēt nosacījumus dažādās bankās un izvēlēties labāko variantu.

Bieži vien iepakojumā ar ieguvi jūs varat iznomāt kases aparātu, tostarp tiešsaistes kases aparātu, kas automātiski pārsūta datus Federālajam nodokļu dienestam (FNS). Tas ir ērti, jo jums nav patstāvīgi jānosūta nodokļu dati par katru pārdošanu. Turklāt tas padara uzņēmējdarbību pārredzamu FNS - un tādējādi samazina risku bloķēt kontu sakarā ar nodokļu nemaksāšanu.

Veikt pārbaudi nodokļu vietnē, lai noskaidrotu, vai jūsu uzņēmumam ir pienākums saņemt kases aparātu. Tas ir atkarīgs no darbības jomas, nodokļu sistēmas un citiem kritērijiem.

Jūs vispirms nolēma reģistrēties kā pašnodarbināta persona, un viņiem nav nepieciešams, lai sāktu kasē. Bet, ja jūs pieņemat darbā palīgus, Jums būs jāpārreģistrējas, piemēram, individuālajam uzņēmējam, un tad jums būs jāiegādājas kases aparāts.

QR maksājumu savienojums

Lielākās bankas piedāvā uzņēmējiem pieslēgt QR maksājumus. Tas ir viens no veidiem, kā bezskaidras naudas norēķinus var izmantot gan mazumtirdzniecības vietās, gan tiešsaistes veikalos.

QR maksājumi ir izdevīgāki salīdzinājumā ar kartes maksājumiem. Tie maksās jums maksimāli 0,7% no pirkuma summas, ja banka tos veic, izmantojot ātro maksājumu sistēmu.

Aizdevumi biznesam

Lai ieguldītu vai papildinātu apgrozāmos līdzekļus, jums var būt nepieciešams papildu finansējums. Banka, kurā apkalpo jūsu uzņēmums, parasti ir gatava aizņemties naudu ar izdevīgiem nosacījumiem, jo tā jau ir iepazinusies ar jūsu biznesu.

Šajā gadījumā aizdevuma pieteikuma apstiprināšanai būs nepieciešami vismaz dokumenti un laiks — Banka jau redz jūsu darbību kontos, var noteikt uzņēmuma apgrozījumu, un viņam ir vieglāk novērtēt riskus, pieņemt lēmumu un noteikt procentu likmi.

Bet tas ir labāk, lai iepriekš, pat laikā, izvēloties banku, lai uzzinātu, kādi nosacījumi viņam par aizdevumiem. Pārliecinieties, lai uzzinātu, vai banka ir iesaistīta valsts programmās preferenču aizdevumu maziem un vidējiem uzņēmumiem-par aizdevumiem ar valsts atbalstu likmes zem tirgus.

Ir arī vērts noskaidrot, cik operatīvi banka apsver aizdevuma pieteikumus un vai tos var noformēt tiešsaistē.

Akreditīvs

Akreditīvi ļauj veikt norēķinus par darījumiem droši-banka nodrošina, ka pārdevējs saņems naudu, ja izpildīs pircēja Noteikumus. Piemēram, piegādās preces. Šāda veida aprēķini aizsargā abus darījumu partnerus.

Šis pakalpojums ir aktuāls, slēdzot līgumus par lielu summu, jo īpaši attiecībā uz uzņēmējiem, kas strādā eksportam.

Kamēr akreditīvus var noformēt tikai uz papīra, pēc speciālas standarta formas. Bet tuvākajā nākotnē vajadzētu būt arī digitālajiem akreditīviem, kuru pamatā ir bloķēšanas tehnoloģija. Tad darījumi ar viņiem varēs doties tiešsaistē.

Ja plānojat izmantot šādu norēķinu veidu, noteikti precizējiet akreditīvu noformēšanas tarifus un nosacījumus izvēlētajā bankā.

Faktorings

Ar faktoringa palīdzību jūs varat pārdot preces ar atlikto maksājumu vai pa daļām. Šajā gadījumā banka nekavējoties maksā par precēm piegādātājam, un Pircējs apņemas atgriezt bankai naudu, izmantojot turpmākos ieņēmumus.

Faktorings palīdz ātri saņemt ieņēmumus un iztikt bez kredītiem apgrozāmo līdzekļu papildināšanai. Ir vērts zināt, vai banka piedāvā šādu pakalpojumu un ar kādiem nosacījumiem.

Kādas papildu prēmijas var paļauties?

Dažas bankas iekasē procentus par konta atlikumu, kā arī piedāvā Cashback - atgriež daļu no maksājumiem par korporatīvo karti.

Dažreiz bankas kā tarifu prēmija piedāvā bezmaksas apmācību saviem darbiniekiem. Piemēram, par ieguldījumu vai grāmatvedības tēmu.

Daudzas bankas veido partneru kopumu, kas dod atlaides saviem klientiem-uzņēmējiem. Tie var būt īpašie piedāvājumi no mobilo sakaru operatoriem, mārketinga un reklāmas aģentūrām, IT uzņēmumiem.

Bieži vien bankas organizē akcijas svētku priekšvakarā. Piemēram, piedāvā bezmaksas pakalpojumus jauniem biznesa klientiem vairākus mēnešus vai īpašus tarifu plānus. Sekojiet paziņojumiem par banku vietnēm, lai saņemtu pakalpojumus vislabvēlīgākajos apstākļos.

Es izvēlējos banku. Kā kļūt par viņa biznesa klientu?

Ja jums jau ir šajā bankas kontā, noguldījumi vai aizdevumi, atvērt kontu uzņēmējdarbībai parasti ir iespējams, izmantojot personīgo kontu uz vietas vai mobilo pieteikumu.

Jaunajiem klientiem būs jānāk uz biroju. Daudzas bankas piedāvā izsaukt bankas pārstāvi savā birojā vai mājās. Parasti tas ir pietiekami, lai aizpildītu anketu un atstāt pieteikumu uz vietas.

Jūs varat atvērt biznesa kontu lielākajā daļā lielo banku vienā dienā. Bet tas ir labāk, lai noskaidrotu iepriekš, cik ilgi tas prasīs un kādi dokumenti būs nepieciešami. Dažas bankas atvieglo uzdevumu potenciālajiem klientiem un var ar viņu piekrišanu pieprasīt informāciju par uzņēmēju, piemēram, FNS, tostarp vienotā reģistrā mazo un vidējo uzņēmumu.

Atverot kontu, banka, visticamāk, piedāvās jums izveidot atsevišķu tiešsaistes uzņēmumu kabinetu vai instalēt papildu lietotni uzņēmējiem. Ar to palīdzību jūs varēsiet izvēlēties tarifu plānus, pieslēgt papildus pakalpojumus un konsultēties ar bankas speciālistiem biznesa jautājumos.

Ko darīt, ja banka nepilda līguma noteikumus?


Gadījumos, kad banka bez brīdinājuma maina pakalpojumu tarifus, atsakās veikt darījumus vai kaut kā pārkāpj jūsu tiesības