Hipotekāro darījumu noformēšana

Kvalificējot hipotekāro darījumu, mums jāsaka, ka šāda veida darījumi:
  • obligāti izdarīts rakstveidā: vienkāršs vai notariāls (notariālā forma iepriekš bija obligāta saskaņā ar likumu, un tagad to veic tikai pēc vismaz vienas puses uzstājības);
  • tāpat kā visi darījumi ar nekustamo īpašumu, ir pakļauti obligātai valsts reģistrācijai;
  • ir vismaz divas puses, kas paraksta pārdošanas līgumu.
Hipotekārais darījums-tādu darījumu kopums, kuru mērķis ir noslēgt aizdevuma līgumu par hipotekārā kredīta piešķiršanu, nekustamā īpašuma iegāde aizņēmējiem un tā nodošana ķīlai, kā arī citu līgumu noslēgšana, kas nodrošina to izpildi ar aizņēmēju savas saistības. Principā, tas var būt ierobežots, nosakot hipotekāro darījumu.

Tiesa, tajā pašā laikā ar šo, pamata, darījumu, un pateicoties tam, ir arī citas Civiltiesības:

  • prasījuma tiesības aizdevējam saskaņā ar aizdevuma līgumu ar aizņēmēju;
  • ķīlas turētāja tiesības attiecībā pret ķīlnieku, kas izriet no Līguma par hipotēku un (vai)hipotēku (hipotēku līguma spēkā);
  • apdrošinājumaователēja (t. I. aizņēmēja) un labuma guvēja (t. I. kreditora) tiesības saskaņā ar visaptverošu apdrošināšanas līgumu un (vai) apdrošināšanas polisi;
  • brokeru un nekustamo īpašumu pakalpojumu saņēmēja tiesības, kas izriet no attiecīgajiem līgumiem.

Darījuma dalībnieki. Neskatoties uz to, ka hipotekāro darījumu puses ir pircējs un pārdevējs nekustamo īpašumu, ir iesaistīti tās sagatavošanā un īstenošanā daudz lielāku skaitu priekšmetu. Pirmkārt, tas, protams, ir banka, kas ir gan primārais aizdevējs, gan primārais ķīlnieks.

Turklāt dalībniekiem hipotekāro darījumu, bez šaubām, ietver:

  • Apdrošinātājs
  • Novērtēšanas uzņēmums
  • Nekustamo īpašumu pārdevējs
  • Aizņēmēja nekustamo īpašumu
  • Hipotēku brokeri

Apsveriet īsumā, kāda ir katra loma.

Banka nosaka apdrošināšanas un novērtēšanas uzņēmumu sarakstu, ar kuriem aizņēmējs vai viņa pārstāvji veic mijiedarbību darījuma sagatavošanas posmā. Viņš arī nosaka savas prasības attiecībā uz nodrošinājumu un tehnoloģiju darījumu un pārbauda reālo atbilstību šīm prasībām.

Apdrošināšanas sabiedrība-veic nodrošinājuma parakstīšanu un pieņem lēmumu par bankas norādīto risku apdrošināšanas gatavību.

Novērtēšanas uzņēmums-novērtē tirgus vērtību un līdz ar to arī pašreizējā nodrošinājuma likviditātes pakāpi.
Nekustamo īpašumu pārdevējs ( ja pieejams) - piedalās savākt nepieciešamos dokumentus par nekustamā īpašuma objektu.

Pircēja - aizņēmēja nekustamo īpašumu (ja tāds ir) - pārstāv aizņēmēja intereses, organizējot darījumu, parasti visās uzskaitītajās instancēs. Viņš komplektē nepieciešamo dokumentu paketes, nodod tos paredzētajam mērķim, uzrauga šo dokumentu izskatīšanas termiņu ievērošanu, organizē līdzekļu nodošanu objekta rezervēšanā (avanss vai depozīts) un iepriekšēja līguma noformēšanu ar šo līdzekļu atgriešanas nosacījumiem, atsakoties no darījuma u. tml.

Hipotekāro kredītu brokeris-saikne starp darījuma dalībniekiem. Viņa uzdevums - vismaz informatīvais atbalsts hipotekāro darījumu, kas ietver:
  • skaidrojums klientam un viņa nekustamo īpašumu, kas apkalpo bankas un apdrošināšanas sabiedrības prasības attiecībā uz nodrošinājumu, kā arī bankas prasības attiecībā uz darījuma tehnoloģiju.
  • skaidrojums klientam par izdevumiem, kas gaidāmi darījumā.

Bet, ja mēs runājam patiešām par profesionālu brokeri, viņš ne tikai sniegs klientam un viņa nekustamo īpašumu prasības bankas un apdrošināšanas sabiedrība, bet arī kontrolē atbilstību šīm prasībām, pirms attiecīgās dokumentu paketes tiks nodotas paredzētajam mērķim. Protams, šajā sakarā brokera funkcijas ir cieši saistītas ar nekustamo īpašumu funkcijām, kas apkalpo pircēju-aizņēmēju.

Kā brokeris un nekustamo īpašumu sadalīt funkcijas, lai sagatavotu un veiktu darījumu, ir atkarīga no konkrētā uzņēmuma, kurā viņi strādā (ja tas ir viens un tas pats uzņēmums), no noteiktām tehnoloģijām tur, no konkrētām personībām abu, vēlmēm un vēlmēm konkrētā klienta, uc uc, Bet jebkurā gadījumā tas ir ļoti vēlams, lai brokeris būtu informēts par to, kas notiek saistībā ar sagatavošanu un īstenošanu darījuma.